>
ImpliZiet
praktijk voor integrale zorg

Tactiel Stimulering
- de aanraking die rust brengt -

Tactiel Stimulering (TS) is een bewust gestructureerde methode om de huid, ons eerste en grootste orgaan en zintuig, effectief aan te raken. De aanraking is licht en ritmisch. Tastreceptoren net onder de huid activeren speciale zenuwvezels. Deze vezels geven de zintuiglijke prikkels door naar de hypothalamus waar het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Oxytocine zorgt onder andere voor een verbeterde spijsvertering (door een verhoogde activiteit in het maag/darm kanaal), voor pijn reductie (door een verhoging van de pijndrempel), voor meer rust en minder angst (door vermindering van de stress hormonen). Daardoor kan herstel plaats vinden en meer verbondenheid ervaren worden.

Tactiel Stimulering verbetert de gezondheid, vermindert pijn,  mensen kunnen zich beter ontspannen, slapen beter en krijgen een beter gevoel over hun lichaam. Heel goed dus ook voor mensen die moeite hebben zich relationeel (opnieuw) te verbinden.
 
Tactiel Stimulering is als anti-stress behandeling heel rustgevend en revitaliserend voor mensen met een baan die veel van hen vraagt.
 
Tactiel Stimulering is met name helend voor vrouwen die borstkanker hebben gehad en een borst (of allebei de borsten) moeten missen. De behandelingen helpen de vrouw om beter om te gaan met de ingrijpende veranderingen aan hun lichaam.
 
Een gewone behandeling vraagt (inclusief uit- en aankleden) een uur. Soms vragen de ervaringen om extra aandacht, dan is er ook gelegenheid om voor een langere afspraak te kiezen.

De behandeling vindt plaats in een ruimte waar het tenminste
25° is en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, koudgeperste plantaardige olie.

Tarief:
afspraak van een uur
         € 60,=  (hele lichaam)     
afspraak van een half uur  € 30,=  (alleen handen en voeten)

Het tarief is bij mij bespreekbaar, omdat ik vind dat ieder mens de hulp moet krijgen die hij/zij nodig heeft. Andere betalingsafspraken zijn dus ook mogelijk.
 
Omdat ik zelf borstkanker heb gehad en een borst mis weet ik als behandelaar hoe vrouwen, in een zelfde situatie, zich kunnen voelen.


Meer over tactiel stimulering


 
contact


Webdesign: Beau