>
ImpliZiet
praktijk voor integrale zorg

Psychosynthese

Psychosynthese is een bijzondere tak aan de boom die 'psychologie' heet en werd in het midden van de vorige eeuw ontwikkeld door de Italiaanse psychiater, dr. Roberto Assagioli. Hij was een leerling van Freund en een collega van Jung. Freud richtte met name zijn aandacht op het zieke deel van de mens. Jung onderzocht allerlei aspecten in de ontwikkeling van de psyche. Assagioli onderkende met name een heel gezond deel in ieder mens: een streven naar heelheid en gezondheid. 

Allemaal komen we problemen tegen op de weg in/door het leven. Sterker nog, die problemen zijn de weg. Even zo goed heeft ieder van ons unieke mogelijkheden en kwaliteiten, die door omstandigheden mogelijk onvoldoende tot ontwikkeling zijn gekomen. Met de hulp van een psychosyntheticus kun je zicht krijgen op zowel je moeilijkheden als je mogelijkheden. Door het verleden te verwerken, je eigen blinde vlek(ken) onder ogen te zien, kun je stoppen met niet langer werkend afweergedrag en kun je worden wie je bent mèt al je unieke mogelijkheden.

Ieder mens is 'een ziel op weg' : we zijn een ziel en we hebben een lichaam. Wij zijn dus meer dan ons lichaam, meer dan alleen maar het persoonlijke stuk. Naast het direct persoonlijke bestaat er ook een transpersoonlijk gebied; het eigen belang kan overstegen worden en samenkomen in een gemeenschappelijk belang. Om in de huidige tijd zinvol en gelukkig te kunnen leven is het niet alleen nodig om een transpersoonlijke blik te ontwikkelen, maar liefst ook de bijbehorende kwaliteiten.

Met behulp van beeldende verhalen, visualisatie oefeningen, teken- en schrijfopdrachten en gerichte meditaties wordt inzicht verkregen in de problematiek van de eigen weg. Zelfkennis en zingeving komen daaruit voort, waardoor degene die zo aan zichzelf heeft gewerkt zich bewuster is geworden van de eigen unieke mogelijkheden en daardoor een duidelijkere weg ziet voor de toekomst. Zo iemand neemt, met meer levensvreugde, werkelijk deel aan de wereld.

Tarief: 
afspraak van een uur € 60,=


Het tarief is bij mij bespreekbaar, omdat ik vind dat ieder mens de hulp moet krijgen die hij/zij nodig heeft. Andere betalingsafspraken zijn dus ook mogelijk.


Meer over psychosynthese


 

 
contact


Webdesign: Beau